OBS!

Denne saken er flere år gammel. Innholdet kan være utdatert.

Dette er den nye Rødt-ledelsen

LANDSMØTE 2015: Rødts ledelse har fått to nye tilskudd under helgens landsmøte. Markus Hansen (28), leder av Heismontørenes Fagforening og Maren Rismyhr (68), leder av Aker Sykehus’ Venner, går begge inn i Sentralstyret.

Landsmøtet i Rødt er i mål uten store utskiftninger i ledelsen. Bjørnar Moxnes er gjenvalgt som leder. Nestledere Marielle Leraand og Marie Sneve Martinussen, samt partisekretær Mari Eifring fortsetter også som før. Fredrik V. Sand og Boye Ullmann forlater sentralstyret. Inn kommer i stedet Markus Hansen og Maren Rismyhr.

Lokalpolitiker mot forskjells-Norge

– Jeg jobber med lokalpolitikk i en bydel der vi virkelige kjenner forskjells-Norge på kroppen. På Grorud lever folk kortere og tjener mindre enn de gjør på vestkanten. Derfor er det et paradoks at valgdeltakelsen er høyere blant de rike på vestkanten, enn den er for eksempel i Grorud bydel. Lokalpolitikk handler jo nettopp om å forbedre folks levekår, sier Maren Rismyhr.

Rismyhr har tidligere sittet i Rødts bystyregruppe i Oslo, hun har vært medlem av landsstyret og vært leder av Rødt Grorud. I dag er hun leder av folkeaksjonen Aker Sykehus’ Venner.

– Folkehelse er et område der forskjellene blir ekstra tydelige. Derfor er det så viktig å slåss for å bevare lokalsykehusene våre. Nedleggelsen av Aker Sykehus er et eksempel på hvordan politikken griper direkte inn i folks liv. Jeg gleder meg til å ta med erfaringene fra sykehuskampen inn i sentralstyret, sier Rismyhr.

– Et parti for arbeidsfolk

– Jeg vil bidra til å skape et parti som står på arbeidsfolks side, et parti som våger å ta kampen mot EØS-avtalen, som folk kan stole på og som gjør sitt beste for å ivareta arbeidsfolks interesser, sier Markus Hansen.

Hansen er selv leder for en av LOs mest radikale og suksessrike foreninger, Heismontørenes Fagforening. Foreninga organiserer 775 heismontører og er tilslutta EL & IT Forbundet.

– Jeg tror det er bra med flere vanlige arbeidsfolk i partiledelsen. Norsk politikk er i alt for stor grad preget av heltidspolitikere med liten kunnskap om vanlige folks problemer og utfordringer. Jeg vil bidra med kunnskap om arbeidslivet og forsøke å formidle meninger fra «gølvet», sier Hansen.

Dette er den nye Rødt-ledelsen

Arbeidsutvalget:

● Bjørnar Moxnes, leder
● Marielle Leraand, nestleder
● Marie Sneve Martinussen, nestleder
● Mari Eifring, partisekretær
● Anders Evenstuen, faglig leder
● Finn Olav Rolijordet, økonomiansvarlig
● Linn-Elise Øhn Mehlen, leder i Rød Ungdom

Det øvrige sentralstyret:

● Stian Bragtvedt
● Ingeborg Steinholt
● Maren Rismyhr
● Markus Hansen
● Elin Volder Rutle
● Beth Hartmann
● Torill Braaten